KRIMINAL

Potvrđena optužnica protiv Omera Đikanovića zbog podmetanja požara i krađe u firmi "Murex Špionica"

Đikanović se tereti da je tog dana u večernjim satima, radeći kao čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu te provalio na još dva mjesta u firmi

Kantonalni sud Tuzla: Potvrdio optužnicu. Osman Mujkić

Avaz.ba

29.11.2018

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Omera Đikanovića (43) s područja općine Srebrenik zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. septembra 2018. godine u prostorijama firme "Murex Špionica" počinio produženo krivično djelo teška krađa u stjecaju s krivičnim djelom paljevina. 

Đikanović se tereti da je tog dana u večernjim satima, radeći kao čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM. 

Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti višoj od milion KM, a također je izazvana šteta na samom objektu, kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko 3 miliona KM. 

Nakon ovog događaja optuženi je bio u bijegu do 31. oktobra 2018. godine, kada je uhapšen.

Postupajući tužilac je sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.