KRIMINAL

Uhapšen teslićki Dart Vejder

Izgledao je kao komandos, kaže izvor blizak istrazi

Razbojništvo se dogodilo 9. januara u Tesliću. Screenshot

Piše: O. MATAVULJ

29.12.2018

Slaven Lazarević (30) iz Teslića uhapšen je zbog sumnje da je 9. januara u 2.10 sati opljačkao benzinsku pumpu “Nestro petrol” u Tesliću, iz koje je ukradeno 10.217 maraka. Teslićani su Lazarevića, zbog načina na koji je bio maskiran, prozvali Dartom Vejderom (Darth Vader) po negativcu iz popularnog holivudskog serijala "Star Wars".  

Pronađeni tragovi

- Osumnjičeni je maskiran fantomkom i obučen u crnu uniformu sa pancir-prslukom i šljemom, prijeteći pištoljem radniku, oteo 10.217 KM - rekla je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

Pretresom stana i drugih prostorija koje je koristio Lazarević, pronađeni su tragovi i predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku. Nezvanično saznajemo da su u pretresu nađeni puška i pištolj.

Razbojnik je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju i određen mu je pritvor. Interesantno je da je riječ o čovjeku koji nema krivični dosje. Pljačku su snimile nadzorne kamere pumpe. Na snimku se vidi da je pljačka trajala pola minute te da je razbojnik bio obučen poput pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Tamne naočale

- Imao je i crne vojničke čizme te rukavice. Na glavi je imao crnu kacigu sa potkapom i tamnim skijaškim naočalama. Izgledao je kao komandos i toliko se maskirao da mu se ne vidi ni boja kože pa je u šali proglašen Dartom Vejderom - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Na snimku se vidi kako razbojnik, ušavši na pumpu, razgleda nekoliko sekundi i osvrće se oko sebe. U jednom trenutku je čak podigao tamne naočale. Radnika je poslije nekoliko trenutaka pronašao iza vrata druge prostorije i oteo mu kovertu s novcem.

Pali dva sata nakon pljačke 

Dejan Keser (18) i 17-godišnjak iz Doboja uhapšeni su zbog sumnje da su jučer u 6.20 sati opljačkali benzinsku pumpu “Dušanić” u Modriči. Keser i maloljetnik su maskirani i uz prijetnju pištoljem oteli od radnika 310 KM. Dva sata poslije, identificirani su i uhapšeni, a kod njih je pronađen ukradeni novac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.