TRAGEDIJA

Crna novogodišnja noć u Zenici: Poznat identitet poginulih, građani ogorčeni zbog propusta nadležnih

Poginuli supružnici Hrustić iz Klopča kod Zenice

D. PAŠALIĆ

31.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Foto: B. Mahmić

U stravičnoj nesreći koja se dogodila večeras oko 19.30 sati na magistralnom putu M-17 u Zenici poginuli su supružnici Hrustić iz Klopča kod Zenice, srednje životne dobi, saznaje Avaz.ba. 

Dva vozila

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u nesreći su učestvovala dva vozila i dva pješaka. 

- Tom prilikom na licu mjesta poginuli su pješaci – kažu iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Iako su ekipe Hitne pomoći odmah izašle na lice mjesta, nažalost, mogli su samo konstatirati smrt pješaka.

Ekipa "Avaza" neposredno nakon ove nesreće bila je na licu mjesta, gdje smo zatekli brojne policijske patrole, oštećene automobile i pokrivena tijela stradalih.

Na mjesto nesreće došli su i mještani koji su panično pokušavali saznati ko su smrtno stradali. Posebno su bili šokantni vapaji mladića koji se bojao da se radi o njegovim roditeljima koje je čekao na lokalnom putu, a trebali su prijeći put M-17.

Zbog ove tragedije brojni Zeničani su ogorčeni, budući da ovo nije prva nesreća koja se dogodila na ovoj dionici, kojom svakodnevno brojni građani prelaze put M-17.

Pasarele za pješake

- Strašno ili ne, još će dosta krvi da se prolije na ovom dijelu puta M-17 i još će mnogo ucviljenih biti dok glavonje bez mozga, koji obnašaju javne funkcije u gradu, skontaju da treba sagraditi dvije pasarele za prelazak pješaka iznad puta i pruge na ovoj dionici – samo su neki od komentara ogorčenih Zeničana, koji s pravom kritiziraju nadležne koji godinama unazad nijemo posmatraju crnu statistiku o nesrećama na ovoj dionici gdje su žrtve pješaci.

Zbog uviđaja kojim rukovodi dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, saobraćaj na putu M-17 još je blokiran.

19 poginulih u 2018. 

Iako je MUP ZDK koncem ove godine prezentirao rezultate svog rada, kazavši da su smanjili broj smrtno stradalih za dva života, večerašnja nesreća izjednačila je broj smrtno stradalih u 2018. sa 2017. godinom.

Tako je ove, baš kao i prethodne, na području Zeničko-dobojskog kantona poginulo 19 osoba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.