DERVENTA

Vozača prignječila i usmrtila kabina kamiona

S lica mjesta: Nesretnom čovjeku nije bilo spasa

N. S. - H. Č.

30.1.2019

Banjalučanin Milovan Railić (59) nastradao je proteklog vikenda nesretnim slučajem i to kada je kabina kamiona koji je popravljao pala na njega.

Iz Policijske uprave Doboj navode da je tijelo Railića preksinoć nešto prije 18 sati pronađeno prilikom rutinskog obilaska terena na području Dervente.

Pozvali pomoć

U momentu dok su patrolirali mjestom Modran, policajci su pored magistralnog puta Derventa - Doboj uočili parkirani kamion Mercedes. Tijelo nesretnog muškarca se nalazilo između prednjeg točka, na kojem je bila spuštena kabina kamiona, te blatobrana.

Pored njega je pronađen i alat pa se pretpostavlja da je Railić popravljao vozilo kada je kabina kamiona koja se podiže pala na njega i usmrtila ga na licu mjesta. Vozač nije davao znakove života. Policajci su odmah pozvali pomoć.

Nesretan slučaj

Na mjesto nesreće pristigli su doktor mrtvozornik Doma zdravlja Derventa, koji je konstatirao smrt muškarca, te pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa i Auto-moto društva Derventa, koji su izvukli tijelo nesretnog čovjeka ispod kabine.

- Tužilac je naredio obdukciju tijela preminulog, koja će utvrditi uzrok smrti, ali prema do sada dostupnim informacijama, pretpostavlja se da se radi o nesretnom slučaju i da je kabina usmrtila muškarca - kazala je Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.