CRNA GORA Usljed nevremena

Prevrnuo se brodić kod Vranjine: Utopila se tročlana porodica i mladić koji je pokušao da je spasi

Pronađeno jedno tijelo, a za tri se još traga

Srna

Vranjina: Prevrnuo se brodić

Foto: Portal Analitika


Tročlana porodica iz Zete i jedan Podgoričanin utopili su se danas na Skadarskom jezeru kada se zbog nevremena prevrnuo čamac u kojem su bili, rekao je novinarima Radojica Rašović, koji je bio na istom plovilu. 

Rašović je rekao da su se utopili otac, majka i kćerka, te momak iz Kuča koji je pokušao da ih spasi, prenose crnogorski mediji.

- Majka pokušavala da spasi dijete, pa se i ona udavila. Otac je stradao dok je pokušavao da njih spasi, a i momak koji je im priskočio u pomoć - ispričao je Rašović.

On je dodao da su ostali pokušavali da se domognu obale i da su neki u tome uspjeli.

Rašović je rekao da su jutros oko 8.30 sati otišli u manastir Vranjina, a da su pri povratku čamac prevrnuli veliki talasi. Spasilačke ekipe i dalje su na terenu.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Nenad Ivanović rekao je da je jedno tijelo nađeno, a da se za traga za još tri osobe.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore u akciju potrage uključio je i helikoptersku jedinicu, a pozvali su i ronioce Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele i pripadnike podgoričke Službe zaštite i spašavanja.

Brodić s nekoliko osoba se uputio u obilazak tamnošnjeg manastira, a tokom dana na tom području su vladale veoma loše vremenske prilike.  

Više o:

Brodić Vranjina
NA VRH

Podijeli članak na