NA LICU MJESTA Drama u sarajevskom naselju Širokača

Posvađao se sa ženom pa zapalio kuću

A. KAPO

Hitna pomoć zbrinula povrijeđenog vatrogasca


U požaru koji je prekjučer oko 14.15 sati izbio na kući u ulici Balibegovica na broju 35 u naselju Širokača u starom dijelu Sarajeva lakše je povrijeđen pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Dozivala djeda

Kako smo saznali na licu mjesta, vlasnik kuće N. M. (identitet poznat redakciji), nakon svađe sa suprugom, izrevoltiran je otišao u potkrovlje kuće, a potom ga i zapalio. Da se nešto čudno događa primijetila je unuka piromana, koja je s nanom bila u prizemlju kuće.

Ona je prvo čula lomljavu i udarce koji su dolazili iz potkrovlja, nakon čega je izašla i ugledala plamen koji je kuljao kroz prozore. Potom je dozivala drugog djeda, oca svoje majke, koji živi u blizini.

- Vikala je: „Dedo, dedo, gori kuća“. Pozvali smo vatrogasce – kazao nam je jedan od komšija.

Prema njegovim riječima, N. M. je do dolaska vatrogasaca i policije pobjegao i niko ne zna gdje se nalazi. Nezvanično saznajemo da se N. M. i ranije svađao sa suprugom i pravio probleme i da, navodno, ima psihičkih problema.

U gašenju požara, kako nam je potvrđeno, angažirana su tri vatrogasna vozila. Na licu mjesta saznajemo da su vatrogasci imali problema, jer je prilikom intervencije jedan od kolega propao kroz balkon na prvom spratu nakon što je popustila šperploča.

Opekotine ruku

- Spretni vatrogasac, kao panter, uspio se uhvatiti za željeznu ogradu balkona i nekako je skočio na sigurno. Gelenderi su se ugrijali pa je tako zadobio opekotine ruku. Teže posljedice spriječile su rukavice – ispričao nam je očevidac.

Tako je na teren stigla i ekipa Hitne pomoći koja je odmah zbrinula vatrogasca. Vatrogasci su ugasili požar za 15 minuta, ali je ostala jedna ekipa da dežura, odnosno raskopa šutu i građu, kako se požar ponovo ne bi aktivirao.

  • Vatrogasci imali pune ruke posla

    Vatrogasci imali pune ruke posla


Poslani policajci

U sarajevskoj policiji nisu komentirali ovaj slučaj. Potvrdili su nam da su obaviješteni o požaru i da su na teren izašli policajci, a da će se više znati nakon što bude obavljen uviđaj.

Više o temi PVB KS

Više o:

PVB KS Požar
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na