NA LICU MJESTA Tijelo 22-godišnjaka pronađeno jutros

Potresne scene na Ponijerima: Pozlilo ocu El-Emina Hadžića

Kada su došli tužioci, on je želio vidjeti tijelo El-Emina, no nisu mu dozvolili

E. TRAKO
03.03.2019 15:17

Nakon potrage koja je trajala od prvih dana januara, kada je prijavljen nestanak 22-godišnjeg Kakanjca El-Emina Hadžića, njegovo tijelo jutros je pronađeno.

Za prizore od jutros na Ponijerima malo je reći da su potresni, a u jednom trenutku pozlilo je Samiru Hadžiću, ocu nesretnog mladića. Kada su došli tužioci, on je želio vidjeti tijelo El-Emina, no nisu mu dozvolili.

Tijelo nesretnog mladića pronađeno je u potoku na Ponijerima, 500 metara od vikendice u kojoj je posljednji put boravio. Na ovoj lokaciji bio je prisutan veliki broj policajaca, pripadnika Civilne zaštite, vještaka, a tu su bili i članovi porodice Hadžić i brojni prijatelji.

Podsjetimo, za 22-godišnjim mladićem bila je organizirana intenzivna potraga.

Hadžić je nestao početkom januara, kada se udaljio iz vikendice na Ponijerima. U akciji pronalaska Hadžića u prvim danima potrage učestvovalo je više od stotinu spasilaca gorskih službi spašavanja te Federalne uprave civilne zaštite.

Potragu je na početku otežavalo vrijeme koje nije išlo naruku spasiocima. Nanosi snijega viši od jednog metra te jak vjetar otežavali su svaki dan potrage, zbog čega je ona u jednom trenutku, uz saglasnost porodice nestalog, prekinuta.

Komentari

NA VRH