CRNI VIKEND

Dvoje mrtvih i 15 povrijeđenih

U Maloj Kladuši smrtno stradao 18-godišnji R. S. iz Todorova, dok je kod Livna nastradao vozač Pero Radoš

Obavljen uviđaj u zeničkoj ulici Aska Borića. B. Mahmić

E. D. A.

10.3.2019

Na cestama širom Bosne i Hercegovine u petak i subotu, zbog mokrog kolovoza i neprilagođene vožnje uvjetima na putu, dogodilo se više saobraćajnih nesreća, u kojima je bilo povrijeđenih osoba, a dvije su smrtno stradale.

Stradao putnik

Pero Radoš (39) iz Livna poginuo je u petak na magistralnom pravcu Livno – Šujica u mjestu Begovača usljed slijetanja vozila s ceste. Nastradali je upravljao vozilom Polo, a podlegao je povredama na putu do bolnice. Kao razlog slijetanja spominje se neprilagođena brzina kretanja vozila uvjetima na cesti.

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 5.15 sati desila u Maloj Kladuši, smrtno je stradao 18-godišnji R. S. iz Todorova, općina Velika Kladuša, putnik u automobilu Ford. Vozilom je upravljao 21-godišnji D. E. iz Todorova.

- Vozač je prošao bez povreda, a povrijeđen je suvozač S. P. (23) iz Gornje Lučke, općina Cazin. Pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihać - kazao nam je Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji je dodao da je vozač Forda priveden.

Prevrnuti Ford pored ceste u Maloj Kladuši

U nesreći je učestvovalo putničko motorno vozilo, kojim je upravljao T. M. iz Zenice. Povrijeđena pješakinja odmah je vozilom Hitne pomoći prevezena u Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica. Potom je prevezena  u Neurološku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Lakše povrede

Pet osoba povrijeđeno je jučer u sudaru pet vozila na magistralnom putu Sarajevo - Pale u rejonu Lapišnice. Dvije osobe su prevezene u Kliniku urgentne medicine KCUS-a, a tri u bolnicu u Istočnom Sarajevu.

Pet osoba lakše je povrijeđeno u petak na magistralnom putu M-17 u mjestu Ostrožac, u blizini Ribićkog mosta kod Konjica. U sudaru su učestvovali Mercedes, BMW i kamion MAN. U sarajevskom naselju Buča Potok jučer je poslije ponoći jedna osoba povrijeđena nakon sudara dva automobila. Jedno vozilo se prevrnulo, a vozač je tom prilikom zadobio povrede

U udesu kod Širokog Brijega povrijeđene tri osobe

Zabili se u ogradu

U saobraćajnoj nesreći u mjestu Knešpolje kod Širokog Brijega jučer su povrijeđene tri osobe. Povrijeđeni su prevezeni u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. Do nesreće je došlo kad se vozilo Ford Focus zabilo u zaštitnu ogradu.

Sudar kod Ivanice

Jedna osoba iz Dubrovnika povrijeđena je u petak u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Trebinje – Dubrovnik u mjestu Ivanica.U nesreći, koja se dogodila u 20.15 sati, učestvovali su Volvo i Golf 2, oba dubrovačkih registarskih oznaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.