TUZLA

Ubica Ivica Antunović sposoban za suđenje

U mjestu Gornje Živinice 3. decembra prošle godine nožem iskasapio komšije Maru Tadić (72) i Iliju Antunovića (55)

Privođenje optuženog Antunovića

Piše: E. SKOKIĆ

30.3.2019

Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu protiv Ivice Antunovića (46) iz Gornjih Živinica i produžio mu pritvor, koji može trajati maksimalno još dvije godine.

Ubodi nožem

Antunović je optužen da je 3. decembra prošle godine u mjestu Gornje Živinice ušao u pomoćni objekt u vlasništvu Marka Antunovića, gdje je zatekao njegovu sestru Maru Tadić (72). Ušavši u objekt, Antunović je prišao Tadić i iskasapio je, nanijevši joj 28 uboda i reznih rana po čitavom tijelu.

Antunović se istog dana, nakon što je već počinio stravično ubistvo,  nastavio kretati lokalnim putem kroz selo kad mu je ususret naišao Ilija Antunović (55), njegov rođak. Ivica je prišao Iliji i nožem ga ubo u stomak, usljed čega je povrijeđeni pao na asfalt. Dok je Ilija ležao u lokvi krvi, Ivica mu je nanio 29 ubodnih i reznih rana po cijelom tijelu.

Policija na mjestu stravičnog događaja

Dozivala pomoć

Poslije ubistva rođaka Ilije, Ivica je s nožem u ruci krenuo prema njegovoj kući, gdje su ispred ulaznih vrata stajali supruga Ljubica i sin Mladen. Njih dvoje su utrčali u kuću, a Ivica Antunović se udaljio iz njihovog dvorišta nakon što je čuo kako Ljubica vrišti i doziva policiju u pomoć.

Nakon psihijatrijskog vještačenja, utvrđeno je da su krivična djela počinjena u stanju bitno smanjene uračunljivosti, dakle ne u stanju neuračunljivosti, i da je optuženi sposoban za suđenje, uz prijedlog za obavezno liječenje u Klinici za forenzičku psihijatriju.

Krio se u šumi

Antunović je pobjegao u šumu Moljava, a uhapšen je 4. decembra 2018. u jutarnjim satima, od kada se nalazi u pritvoru Kaznenopopravnog zavoda Tuzla. Kantonalni sud produžio mu je za još dvije godine pritvor, čija će se opravdanost provjeravati svaka dva mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.