CRNA GORA Rat ''škaljarskog'' i ''kavačkog'' kriminalnog klana

Krije li ključ rješenja likvidacije Veska Vukotića Novljanin koji je ostao bez brata, strica i obje noge

Policija je jučer izuzela snimke s nadzornih kamera

Avaz.ba
29.04.2019 08:20

Vesko Vukotić ubijen 20. aprila u kotorskom naselju Dobrota

Foto: Alo.rs

Višem tužilaštvu u Podgorici još nije dostavljen obdukcioni nalaz sačinjen nakon ubistva Kotoranina Veska Vukotića, saopćeno je iz tog tužilaštva.

- U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom ubistva izvršenog na štetu V. V. te je tužilac zajedno s ovlaštenim policijskim službenicima izvršio uviđaj na licu mjesta, s kojeg su izuzeti svi tragovi koji su, po naredbi tužilaštva, dostavljeni na vještačenje Forenzičkom centru. Donesena je naredba za obdukciju tijela, nalaz još nije dostavljen - odgovorila je "Vijestima" Lepa Medenica, portparol tog tužilaštva.

Oni nisu odgovorili jesu li u istrazi o ubistvu oca navodnih vođa ''škaljarskog'' kriminalnog klana Jovana i Igora Vukotića saslušali četvoricu navodnih članova ''kavačkog'' kriminalnog klana iz Nikšića, bliskih visokorangiranom članu tog klana Dušku Roganoviću.

Nije odgovoreno ni je li izjava uzeta od tog Novljanina, koji je u ratu crnogorskih kriminalnih klanova ostao bez obje noge, oca i brata od strica.

Navodno, inspektori su saslušali više desetina članova ''kavačkog'' klana, ali niko od njih nije zadržan nakon što je inspektorima dao izjavu.

Vesko Vukotić ubijen je 20. aprila u kotorskom naselju Dobrota, ispred porodičnih apartmana "Vukotić".

Egzekutor mu je prišao dok je izlazio iz Audija kojim se oko 20:45 sati parkirao ispred apartmana, u njega ispalio više hitaca, a potom pješice pobjegao ka naselju Sveti Stasije.

Život je izgubio u nastavku rata ''škaljarskog'' i ''kavačkog'' klana koji bjesni već petu godinu. U tom ratu ubijeno je više od 30 ljudi. Među ubijenima najmanje je pet slučajnih žrtava.

Policija je jučer izuzela snimke s nadzornih kamera koje su zabilježile ubistvo, ali navodno ne i lik egzekutora sakrivenog kačketom. 

Policija nije saopćila detalje likvidacije 69-godišnjaka, ni jesu li nakon ubistva privodili članove ''kavačkog'' klana na čijem čelu su navodno Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan, koji je u zatvoru.

Komentari

NA VRH