OTKRIVAMO Detalji saslušanja federalnog policajca Ermina Zuke

Diler prijavio inspektora, jer mu je tražio previše novca

Pomagao Edisu i Nermi Bunar sve dok nije postao preskup, zbog čega su ga i prijavili FUP-u

Dž. PORAČANIN

Inspektor Zuko jučer krio lice

Foto: J. Alibegović


Ermina Zuku (39), inspektora Odjela za droge Federalne uprave policije, prijavili su supružnici Edis i Nerma Bunar, jer im je, kako saznajemo, tražio mnogo novca za informacije iz istrage koja se vodila protiv njih. Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je pritvor za Zuku. Prijedlog je upućen Općinskom sudu Sarajevo. 

Stalni kontakti

Zuko je tokom saslušanja priznao da je kontaktirao Bunara i da se sastajao s njim, uglavnom kod “Sarajevo City Centera” i džamije na Otoci, ali je negirao da je uzimao bilo kakav novac.

  • Zuko:  Sarađivao s Bunarovom  dilerskom  ekipom

    Zuko: Sarađivao s Bunarovom dilerskom ekipom


Pravdao se tokom saslušanja da nema veze s narkogrupom, ali kako nam otkriva izvor blizak istrazi, dokazi i svjedoci govore suprotno.

Saznajemo da je Zuko debelo naplaćivao svoje usluge, čemu u prilog ide podatak iz istrage da je Bunaru jednom prilikom rekao da je “malo novca to što je dao, jer bi neko za tu informaciju platio 20.000 eura”.

Postavili kamere

Edisu i Nermi Bunar Zukine informacije su koristile, jer su tokom istrage postavili dvije kamere iznad ulaza u zgradu gdje stanuju na Alipašinom Polju. Osim ulaza u zgradu, kamerama je bila pokrivena i kompletna ulica Bajrama Zenunija, pa i šire.

  • Bunar: Prijavio inspektora

    Bunar: Prijavio inspektora


Inspektorima je istragu otežavalo i to što su stalno mijenjali brojeve telefona, a sve su to radili zahvaljujući Zuki, koji ih je na vrijeme obavještavao o radu svojih kolega iz FUP-a. Zuko je, međutim, postao skup pa su ga supružnici Bunar odlučili raskrinkati i prijaviti FUP-u.

Aktivna odbrana

Inspektor Ermin Zuko jučer je doveden u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

- Određeno mu je 24-satno zadržavanje. Nakon što ga ispita, postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama protiv njega - rekla nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Zukinu odbranu preuzeo je sarajevski advokat Alen Nakić, koji je negirao povezanost njegovog klijenta i Edisa Bunara.

- Moj branjenik ništa nije priznao, jer nije imao šta da prizna. Trudit ću se da zaštitim njegove interese tako da ćemo se aktivno braniti – rekao je Nakić.

NA VRH

Podijeli članak na