SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ

Novi protesti najavljeni za 29. juni

Muriz Memić ponovo istakao da je njegov sin ubijen te da se nije radilo o saobraćajnoj nesreći

Memići pozvali građane na proteste

Piše: B. C. / Avaz.ba

12.6.2019

U Sarajevu je danas održana konferencija za medije koju su održali Muriz Memić i Ifet Feraget nakon što je Vrhovni sud FBiH poništio oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću u predmetu ''Dženan Memić''.

Na konferenciji za medije najavljeni su i protesti koji će biti održani 29. juna 2019. godine.

- Godine prolaze, a mi konstantno pozivamo nadležne samo da rade svoj posao. Opet su nas slagali i žele nas umoriti razvlačenjem. Svi znaju da je Dženan ubijen i da se saobraćajna nesreća izmislila da se sakriju ubice. Nismo mi, vjerujte, jedini kojima se ovo dešava. Pozivamo sve da nam se pridruže. Najavljujemo proteste za sve ljude koji se bore protiv nepravde. Za Dženana, za Davida, za Editu i Selmu. Za Adisa i Davora. Za dječaka Mahira Rakovca - kazala je Dženanova sestra Arijana Memić.

Muriz Memić je ponovio da je Dženan ubijen te da nije nastradao u saobraćajnoj nesreći, kako se to na teret stavlja Ljubi Seferoviću.  

- Ovo je jedini slučaj koji ima tri svjedoka, a nije razriješen. Saobraćajne nesreće nije bilo. Vrhovni sud vraća saobraćajno vještačenje. Možete suditi koliko hoćete, vještačiti, nije bila nesreća - kazao je, između ostalog, Memić.  

Kantonalni sud u Sarajevu u julu 2018. godine prvostepenom presudom oslobodio je Ljubu i Bekriju Seferovića optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće i sprečavanje dokazivanja. 

Sudsko vijeće, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović, cijenilo je da nema dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je povrede zadobio Dženan Memić, kao i da povrede ne odgovaraju onima iz saobraćajne nesreće. 

Vrhovni sud FBiH naložio je novo saobraćajno vještačenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.