BANJA LUKA Osumnjičen za ubistvo Slaviše Krunića

Đukanović sproveden na saslušanje u Tužilaštvo RS

O. Ma.
18.06.2019 11:42

Foto: Avaz

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo vlasnika "Sector securityja" Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića, sproveden je na saslušanje u Republičko javno tužilaštvo RS u Banjoj Luci.

Đukanovića je, pod velikim mjerama osiguranja, u Tužilaštvo dovezla Interventna jedinica Sudske policije RS. Tokom dana Đukanovića će ispitati predmetni tužilac Snježana Petković. Za sada nije poznato hoće li Đukanović iznositi svoju odbranu i više detalja bit će poznato nakon saslušanja.

Đukanović se tereti da je, zajedno s ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem i Emilijom Baldom, 22. aprila učestvovao u sačekuši u Glamočanima kod Banje Luke kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac. Istraga je pokazala da je Đukanović prije ubistva bio u društvu s Kovačevićem i Baldom u kafe-baru "Pink" u Glamočanima. 

Za učešće u zločinu osumnjičen je i radnik "Sectora" Rodoljub Gajić, inače Krunićev čovjek od povjerenja koji mu je čuvao ženu i djecu, a koji je Kovačeviću odavao informacije o kretanju i detaljima osiguranja svog gazde.

Komentari

NA VRH