SRBIJA

Jezivi detalji zločina: Majka ubila sina jer je bio bolestan

Zločin se dogodio u njihovoj porodičnoj kući u Novoj Crnji

Andraš ubijen u porodičnoj kući

Dž. P. / Avaz.ba

20.6.2019

Ilona Daruši (82) otrovala je nepokretnog sina Andraša (60) prevelikom dozom "bensedina", pa mu vezala kesu oko glave. Poslije ubistva starica se pokušala ubiti, pišu srbijanski mediji.

Zločin se dogodio u njihovoj porodičnoj kući u Novoj Crnji, nakon čega se starica pokušala ubiti popivši šaku lijekova. Prije nego što je počinila zločin, Ilona je napisala oproštajno pismo. Majka je najprije svom sinu dala preveliku dozu lijekova za smirenje, a potom mu je na glavu stavila kesu i vezala je kanapom. 

- Andrašovo tijelo s kesom na glavi nađeno je u sobi porodične kuće u ulici Petefi Šandora. Pored njega zatečena je i njegova majka bez svijesti. Na stolu pored bili su "bensedini", ali i oproštajno pismo, u kome je pisalo: "Ne okrivljujte nikoga" - otkrio je izvor, kao i to da je starica smještena u zrenjaninsku bolnicu i da je njeno stanje stabilno.

Majku i mrtvog sina rano ujutru pronašla je gerontodomaćica koja je brinula o teško bolesnim Andrašu i Iloni i odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju.

- Ilona je bila u nesvijesti, jer je i sama popila šaku "bensedina". Kada su je ljekari uspjeli povratiti, baka je ispričala da je njen sin Andraš nepokretan već 30 godina i da mu je ona prvo dala preveliku dozu lijekova. Pošto su ga tablete omamile, vezala mu je kesu oko glave i on se ugušio. Navodno, starica je rekla da više nije mogla gledati bolesnog sina, jer je i sama bolesna - navodi izvor iz istrage.

Ida Mate, prva komšinica Andraša i Ilone, kaže da su svi u šoku. 

- Andraš je bio paraplegičar. Obolio je još kao osnovac. Koliko se sjećam, bio je đak četvrtog razreda kad se razbolio. Majka ga je sve vrijeme njegovala. Dok je bio živ, o Andrašu je brinuo i njegov otac. Međutim, on je umro prije dvadesetak godina - priča potresena Ida.

- Čula sam da je oproštajno pismo stajalo na stolu. Majka i sin izdržavali su se od invalidnine koju je dobivao Andraš, ali i penzije njegovog pokojnog oca - ispričala je komšinica.

O slučaju je obaviješteno Više tužilaštvo u Zrenjaninu, a Ilona se sumnjiči za ubistvo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.