TUZLA

Muša, Risada i Sanela podvodile djevojke kafandžijama

One su uhapšene u akciji pripadnika Uprave policije TK zajedno s Jasminom Biberovićem (49)

Privođenje osumnjičene. Avaz

Piše: E. SKOKIĆ

27.6.2019

Muša Mujagić (27), Risada Osmanović (31) i Sanela Dedić (40), sve iz Tuzle, naredni mjesec provest će u pritvoru Kaznenopopravnog zavoda Tuzla zbog sumnje da su počinile produženo krivično djelo navođenje na prostituciju.

One su uhapšene u akciji pripadnika Uprave policije TK, zajedno s Jasminom Biberovićem (49) iz Tuzle koji je, nakon ispitivanja u Tužilaštvu TK, pušten da se brani sa slobode.

- Postoji sumnja da je Muša Mujagić od 2016. do juna 2019. godine u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli navodila i poticala više djevojaka, od kojih su neke i radile u njenom lokalu, da gostima pružaju seksualne usluge za novac u lokalu ili na drugim lokacijama. Risada Osmanović je osumnjičena da je, također, u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli od februara 2018. do juna 2019. navodila i poticala djevojke da za novac pružaju seksualne usluge gostima lokala, dok je Sanela Dedić također osumnjičena za navođenje više djevojaka na prostituciju tokom 2019. – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Biberović je osumnjičen da je tokom 2018. i 2019. godine navodio nekoliko djevojaka da pružaju seksualne usluge gostima ugostiteljskog objekta Muše Mujagić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.