ZLOČIN

Istraga o ubistvu starice Majde: Jelena šuti, njen brat prošao poligraf

Momčilo i Jelena. Društvene mreže

Avaz.ba

10.7.2019

Brutalno ubistvo penzionerke Majde Garović (80) iz Zemuna, čiji je nestanak prijavio suprug, šokirano je javnost.

Nestanak Majde Garović prijavio je njen suprug kada se poslije nekoliko dana od njenog misterioznog izlaska iz kuće vratio iz vikendice.

On je zatekao otključana ulazna vrata, a zabrinuo se jer mu se Majda nje javljala na telefon. Da se radi o ubistvu, utvrdili su inspektori PU Sremska Mitrovica, koji su utvrdili identitet nesretne žene.

Starica je u žurbi napustila kuću i ulazna vrata je ostavila otključana, a odmah je uočeno da nedostaje njen zlatni nakit.

Za ubistvo se sumnjiče sestra i brat Jelena Š. (25) i Momčilo D. (21) iz Zemuna, djeca Saše Dujovića, nekadašnjeg samostalnog saradnika ministra rada i drugog čovjeka Srpske desnice, koji je poslije njihovog hapšenja podnio ostavku na sve funkcije, ali policija traga za ostalim saučesnicima.

- Sumnja se da je Jelena, krijući od svih, od Majde pozajmila 2.500 eura i da tu sumu nije mogla da vrati, pa je navodno odlučila da je ubije. Međutim, ima indicija da je Majda pomagala našim ljudima da dođu do posla u Njemačkoj, gdje je radila 40 godina, i da je tu uslugu naplaćivala, pa je navodno došlo do sukoba u vezi s podjelom novca.

Jelena Š. se u policiji i Tužilaštvu branila šutnjom.

Advokat Nebojša Maraš, branilac njenog brata Momčila D., kaže da je njegov klijent izjavio da nema nikakve veze sa zločinom.

- Moj branjenik je rekao da nema pojma ni o čemu i prošao je poligraf. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.