PRAVOSUĐE U Kantonalnom sudu u Sarajevu

Pomagač u bjekstvu Sanjina Sefića priznao krivicu i nagodio se

Sefić je prvostepeno bio osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće

Dž. PORAČANIN
15.07.2019 12:55

Sefić na jednom od ročišta

Foto: Avaz

U nastavku ponovljenog suđenja Sanjinu Sefiću jedan od pomagača u bjekstvu Saud Nišić priznao je krivicu. Kako smo saznali, on je sporazumno s Tužilaštvom prihvatio uvjetnu kaznu.

Sanjin Sefić optužen je da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Na samom početku današnjeg ročišta Sudska policija nije dozvolila optuženom Sanjinu Sefiću da sjedne pored svog advokata Kerima Čelika. Kazali su da je to iz sigurnosnih razloga. Advokat Čelik je burno odreagirao na to kazavši da Sefić nije terorista.

Sudija Igor Todorović pročitao je niz nespornih dokaza iz prvostepenog postupka.

Tužiteljica Jasminka Knežević predložila je ponovno saslušanje vještaka i petorice policajaca, kao dodatne dokaze. Među policajcima je i pripadnik MUP-a KS Hasan Dupovac, koji je danas direktno ispitan.

S obzirom na to da odbrane nisu spremne za unakrsno ispitivanje ovog svjedoka, on će biti ponovo pozvan u svojstvu svjedoka odbrane, 2. septembra, za kada je i zakazano naredno ročište.

Sefić je prvostepeno bio osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. 

Vrhovni sud Federacije BiH presudu je poništio i predmet vratio na ponovno suđenje.

Komentari

NA VRH