AUSTRIJA Samir Halkić preminuo od posljedica ranjavanja

Muškarac koji je upucao oca i sina u Salcburgu blizak albanskoj mafiji

Policija ispituje mogućnost da svađa nije običan kafanski sukob

V. D./Avaz.ba
22.07.2019 08:16

Izašli ispred lokala kako bi riješili nesuglasice

Foto: Screenshot

Albanac koji se sumnjiči da je ubio Samira Halkića na proslavi rođendana njegovog unuka u Salcburgu, uhapšen je prije nešto manje od mjesec dana, a austrijska policija sumnja da bi ovaj muškarac mogao biti povezan sa albanskom mafijom koja se u Austriji bavi rasturanjem kokaina.

Velika policijska akcija, prilikom koje su uhapšene četiri osobe i oduzet kokain, dogodila se 6. jula u Beču.

Međutim, slučaj je, prema pisanju austrijskih medija, prebačen u Salcburg, jer tamošnji sud smatra da je ovaj slučaj povezan sa ubistvom Samira Halkića i ranjavanjem njegovog sina Dženiza, piše Blic.

Austrijski portal oe24 piše da je 31-godišnji Albanac oružje uzeo od 34-godišnjeg zemljaka koji je uhapšen u policijskoj akciji u Beču.

Podsjećamo do sukoba između Albanca i Dženisa Halkića došlo je u jednom ugostiteljskom lokalu u Salcburgu, kada je Dženis slavio rođenje djeteta. Svjedoci su kasnije ispričali da je Albanac čak i ošamario Dženisa, zbog čega je reagirao njegov otac Samir.

Sva trojica su izašla ispred lokala kako bi riješili nesuglasice, ali je Albanac iznenada izvadio pištolj i zapucao na oca i sina. Jedan metak je pogodio Dženisa u grudi, ali je on brzom ljekarskom intervencijom spašen, a druga dva su pogodila Samira i on je preminuo na licu mjesta.

Dva mjeseca nakon pucnjave, policija ispituje mogućnost da svađa među trojicom muškaraca nije običan kafanski sukob koji je eksalirao do tragičnog ishoda, već postoje informacije da je sukob nastao zbog novca, konkretno duga od 70.000 eura.

Međutim, ovi navodi su i dalje u fazi ispitivanja, i motiv zločina zvanično još uvijek nije saopćen.

Komentari

NA VRH