ISTRAGA Reakcije branilaca dvojice automafijaša

Advokat Lejlić: Nije istina da je Lizdek pristao na bilo kakvu saradnju s istražiteljima niti zna bilo šta o ubistvima policajaca

Marinković uhapšen tri dana prije likvidacija na Alipašinom Polju, a Lizdek će odgovarati za krađu Golfa

Ad. A.

Lejlić: Nije istina da Lizdek pritisnut bilo kakvim dokazima

Foto: Arhiv


Aldin Lejlić, advokat Nedeljak Lizdeka, reagirao je na vijest koju su pojedini mediji prenijeli, a koja se odnosi na njegovu navodnu saradnju s istražiteljima u istrazi o ubistvima sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Kako je u reakciji naveo advokat Lejlić, Lizdek nije davao izjavu ni protiv koga niti je navodio bilo kakve informacije o zločinu na Alipašinom Polju niti je pristao na bilo kakvu saradnju. Brabilac Lejlić je naveo da će njegov klijent odgovarati isključivo za razbojništvo kada je na Trebeviću ukraden Golf 5.

- Nije istina da je Lizdek pritisnut ikakvim dokazima. On se u tom predmetu isključivo branio šutnjom. On nije svjedočio ni protiv koga, jer nema nikakva saznanja u tom predmetu, budući da apsolutno nije umiješan u bilo koji aspekt tog predmeta - pojasnio je Lejlić.

Reagirao je i Aleksandar Remić, advokat Nebojše Marinkovića, koji tvrdi da nema povezanosti Marinkovića sa slučajem ubistva policajaca.

- Nebojša Marinković uhapšen je tri dana prije ubistva policajaca i nemoguće je da on ima neke veze s tim. Otad pa sve do danas je u pritvoru - kazao je Remić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na