BANJA LUKA Nakon puštanja iz zeničkog zatvora

Srećku Trifkoviću određen pritvor zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Damira Ostojića

Sumnjiči se i za učešće u likvidaciji sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Ad. A.
26.07.2019 14:10

Trifkovićevo privođenje

Foto: Nezavisne

Srećko Trifković, osumnjičeni za likvidaciju Damira Ostojića Šijana, pritvoren je na mjesec po odluci Okružnog suda u Banjoj Luci, potvrđeno je za "Avaz''. 

On se sumnjiči i za pokušaj ubistva Ostojićeve nevjenčane supruge Sandre Jošić.

Tužilac je nakon jučerašnjeg ispitivanja za Trifkovića zatražio pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsificirati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Mjeru pritvora tužilac je zatražio i zbog težine, načina izvršenja i posljedica krivičnog djela, te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. 

Trifković je dan ranije saslušan u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a, prema našim saznanjima, dovodi se u vezu s organiziranjem krađe crne Škode Octavije koja je korištena u noći ubistva, a kojom se ubica dovezao do Banje Luke.

Njega su u utorak uhapsili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona po zahtjevu MUP-a RS, a lisice na ruke su mu stavili odmah po izlasku iz pritvora u kome je bio u zeničkom zatvoru zbog povezivanja s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Komentari

NA VRH