ISTRAGA

Šta je Šijanova supruga izjavila u Tužilaštvu

Ona je bila teško ranjena s više hitaca iz automatske puške

Piše: O. MATAVULJ

27.6.2019

Stefan Samardžija s Pala, Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek sprovedeni su danas u Republičko javno tužilaštvo RS da bi se obavilo prepoznavanje u okviru istrage o ubistvu Damira Ostojića Šijana (43) iz Banje Luke. 

Njih trojica će biti pokazana određenim svjedocima koji bi trebali da se izjasne prepoznaju li ih kao osobe koje su umiješane u likvidaciju Ostojića. U Tužilaštvo je stigla i Ostojićeva nevjenčana supruga Sandra Jošić, koja je tokom zločina teško ranjena s više hitaca iz automatske puške.

Zločin se dogodio 5. septembra prošle godine u Banjoj Luci. Šijan i Jošić su se kritične noći terencem Range Rover vraćali kući iz grada, a ubica ih je čekao u zasjedi. 

Kada je Šijan usporio vozilom da iz Kozarske ulice skrenu prema svojoj kući u ulici Duška Trifunovića, ubica je prema njima sasuo rafal iz automatske puške. Ispalio je najmanje 15 metaka. 

Oboje su pogođeni s više hitaca i Šijan je na mjestu ostao mrtav, dok je Jošić bila teško ranjena.

Zbog učešća u zločinu policija je ranije podnijela izvještaje protiv Stefana Samardžije, Miloša Obradova i Srećka Trifkovića, koji su dovedeni u vezu s krađom automobila Škoda Octavia, koji je korišten u Šijanovom ubistvu, a koji je pronađen zapaljen u selu Piskavica kod Banje Luke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.