ZENICA

Ovo je lopov koji je nasmrt pretukao muškarca zbog 1.000 maraka

Uhapšeni Armin Mahmić iz Zenice odranije poznat po krađama

Privođenje Armina Mahmića. D. Pašalić

Piše: D. PAŠALIĆ

21.8.2019

Nakon opsežne istrage, zenički inspektori rasvijetlili su smrt Zorana M. (29), te su uhapsili Armina Mahmića (29), koji se provlači kroz kaznene evidencije kao lopov.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, motiv za ovaj zločin je koristoljublje.

Pratio ga

- Utvrđeno je da se A. M. 13. maja ove godine oko 23 sata, u namjeri da pribavi protupravne imovinsku korist, nakon što je A. M. napustio ugostiteljski objekt u alkoholiziranom stanju, uputio za njim, stigao ga u ulici pored Doma zdravlja, zadao mu nekoliko udaraca pesnicom u glavu, nakon čega je oštećeni pao na tlo – kaže Alić.

Dodaje da je žrtva prilikom pada udarila potiljkom o beton, nakon čega ga je osumnjičeni odvukao na neosvijetljeni dio ulice, neposredno uz pokretnu rampu.

- Tada oštećenom zadaje još nekoliko udaraca, a nakon što mu je ukrao novac odlazi u pravcu ulice Aska Borića – ističe Alić.

Njegovo nepomično tijelo uočili su prolaznici, koji su o tome obavijestili Hitnu pomoć, koja ga potom hitno prebacuje u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nažalost, usljed zadobivenih povreda 21. maja nesretni Zoran je preminuo.

Opsežna istraga

- Po nalogu tužioca izvršena je obdukcija, kojom je potvrđeno da je smrt bila nasilna – ističe Alić, dodajući da su odmah poduzeli opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentiranju, ali i otkrivanju i procesuiranju izvršioca ovog krivičnog djela.

Ubijeni Zoran M.. Facebook

Kako saznajemo, Mahmić se nalazio u istom kafiću gdje i preminuli Zoran. Uočio je da ima novca, čekao da izađe iz objekta, a potom ga pratio do pogodne lokaciju da ga napadne. Tom prilikom od Zorana je ukrao 200 eura, 226 švicarskih franaka te neutvrđen iznos novca u konvertibilnim markama, ukupno oko 1.000 KM.

Saslušano više svjedoka

Kako bi rasvijetlili ovaj slučaj, zenički inspektori saslušali su više osoba koje su imale određena saznanja o ovom krivičnom djelu.

- U skladu s naredbama Kantonalnog i Općinskog suda u Zenici, izvršeni su pretresi na više lokacija, izuzeti su određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a vršena su i određena vještačenja – kaže Alić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.