AKCIJA "ORKA" "Avaz" saznaje iz izvora bliskih istrazi

Saznajte ko je vođa organizirane grupe koja je pala u Sarajevu i Mostaru

Za sada je pronađena velika količina oružja i pištolja, ali i eksploziva

M. Aščić / Avaz.ba

"Avaz" iz izvora bliskih istrazi saznaje da je vođa organizirane kriminalne grupe koja je mjesecima harala Mostarom i Sarajevom, pljačkajući bankomate, benzinske pumpe i tržne centre, Rahman Begluk. 

On je odranije poznat policijskim i pravosudnim organima u Bosni i Hercegovini, a hapšen je 2017. u akciji FUP-a pod nazivom "Shark", također zbog pljačke tržnih centara, kao i 2018. godine zbog brojnih pljački na području Hercegovine.

U ovoj kriminalnoj grupi, kako nezvanično saznajemo, nalaze se i članovi njegove uže porodice. Riječ je o Alenu Begluku.

Za sada je pronađena velika količina oružja i pištolja, ali i eksploziva, ali i policijska uniforma, koju su koristili za pljačke bankomata.

U toku je privođenje uhapšenih u prostorije Federalne uprave policije u Mostaru.

Podsjetimo, na području Federacije BiH u toku je opsežna akcija FUP-a "Orka", usmjerena protiv kriminalne grupe od 14 članova, koji se dovode u vezi s krivičnim djelima organizirani kriminal, razbojništva, teške krađe, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Radi se o višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih djela, odranije poznatim pravosudnim institucijama.

Kako saznaje "Avaz", pojedini se već nalaze na izdržavanju zatvorske kazne, ali su ova krivična djela vršili u vrijeme vanzavodske pogodnosti.

Uhapšeno je 13 osoba, dok se jedna nalazi u Hrvatskoj.

NA VRH

Podijeli članak na