BIHAĆ

Ubijen migrant u kampu "Vučjak": Izboden nožem u šatoru

Protiv osumnjičenog migranta po završetku medicinskog tretmana će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje

Kamp Vučjak. Arhiv

Agencije

19.9.2019

Jedan migrant je ubijen, a jedan povrijeđen tokom sukoba u kampu "Vučjak" u Bihaću, potvrđeno je iz Tužilaštva USK.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK sinoć oko 22:30 sati došlo je do incidenta u kojem je smrtno stradao devetnaestogodišnji državljanin Pakistana.

- U jednom od šatora koji su postavljeni na ovoj lokaciji, došlo je do međusobnog fizičkog obračuna grupa migranata iz Sirije i Pakistana. Upotrijebljeno je i hladno oružje, te je nažalost devetnaestogodišnjak iz Pakistana smrtno stradao. Također, dva lica iz Pakistana starosti 19 i 20 godina zadobila su lakše, odnosno teže tjelesne povrede, te im je u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" pružena medicinska pomoć - rekao je Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Obavljeni su informativni razgovori s osobama koje su dovedene u prostorije Policijske uprave Bihać i koje se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom, međutim istražne radnje su u toku.

- Do incidenta je došlo sinoć, a povrijeđeni migrant, koji je osumnjičen za ubistvo, nalazi se u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću - potvrdila je portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona Irena Marjanović.

Ona je dodala da je dežurni tužilac obavio uviđaj, kojim je utvrđeno da je tokom sukoba među migrantima u jednom od šatora u kampu jedan od njih zadobio povrede hladnim oružjem, usljed kojih je preminuo na mjestu događaja.

Marjanović je rekla da će protiv osumnjičenog migranta, po završetku medicinskog tretmana, biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.