OTKRIVAMO Novi detalji zločina na Dobrinji

Kako osumnjičeni za ubistvo Irme Forić živi u zatvoru: Ubica Senad Basarić piše ljubavni roman

Roman je, kako su nam kazali, inspiriran njihovom vezom, koja je trajala nekoliko mjeseci, te istinitim događajima s krvavim epilogom u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja

B. Cerić / Avaz.ba

Basarić u sudnici

Foto: Arhiva


Senad Basarić (59), koji se sumnjiči za okrutno ubistvo Irme Forić (53), u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda u Sarajevu započeo je pisanje autobiografskog romana, saznajemo iz više izvora.

Kuhinjska daska

Roman je, kako su nam kazali, inspiriran njihovom vezom, koja je trajala nekoliko mjeseci, te istinitim događajima s krvavim epilogom u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja.

Basarić, saznajemo, želi da ovim svima dokaže da je u Irmu bio toliko zaljubljen da joj ne bi naudio. On je u svojoj odbrani tokom istrage kazao da se Irma nesretno okliznula na kečap u kuhinji te da je glavom udarila u kuhinjsku dasku koju je držala u desnoj ruci. 

Navodno u bunilu, ne znajući kako će objasniti njenu smrt, učinio je sve da prikaže kako je ona živa te se, kako je naveo, pokušao otrovati tabletama, skočiti s osmog sprata zgrade na Dobrinji, presjeći vene tupim žiletom i ugušiti ugljenmonoksidom u vozilu. 

Više udaraca

Iako se još ne zna tačno zbog čega je idilična veza, kakvom ju je prikazao policiji, krenula krivim smjerom i završila ubistvom, svi dokazi koji su do sada prikupljeni, potvrđuju da je on “voljenu ženu” surovo ubio.

Obdukcijom je potvrđeno da je smrt Irme Forić nastala usljed “pritiskanja vrata i nanošenja više udaraca po glavi“. Nesretna žena izudarana je daskom na koju se, kako kaže Basarić, okliznula.

NA VRH

Podijeli članak na