ZAGREB Ispalio nekoliko metaka

Volim je više nego starog: Otac pucao u sina jer je bio u "intimnoj" vezi sa maćehom

Avaz.ba / 24 sata.hr
14.10.2019 20:34

Dedić pokušao ubiti vlastitog sina

Foto: Patrik Macek / PIXELL

- Vjerujem da vam je drago što ga niste ubili. Vjerujem da ste ljuti, povrijeđeni i revoltirani onim što vam je napravio no svoju ljutnju ste morali riješiti na drugi način, rekla je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Maja Štampar Stipić Arsenu Dediću (46) i nepravomoćno ga osudila na 4,5 godine zatvora.

Prema optužnici Dedić je 30. decembra 2018., nakon što je saznao da su njegov sin (19) i Dedićeva vanbračna supruga (33) imali seksualne odnose, nazvao sina. Kad je u Pakoštanskoj u Zagrebu ušao u njegov auto pištoljem ga je udario u glavu te mu cijev prislonio na tijelo i povikao "Ubit ću te!". No sin mu je na vrijeme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio stražnje staklo auta. U naguravanju je još jednom opalio no sin je savladao Dedića, koji ga je grizao po rukama, i natjerao da isprazni pištolj.

- Držao sam ga kako bih ga spriječio da uperi pištolj u mene. U tom bijesu me izgrizao po podlaktici. Uspio sam pobjeći, a on je pucao u zrak. Do napada nisam znao da uopće ima pištolj. Niko od nas nije znao da je naoružan - ispričao je mladić nakon napada. Istrčao je iz BMW-a, a Dedić je ponovno napunio pištolj, piše 24 sata.hr.

- Niste ga ubili jer je puno brži od vas i već je bio na većoj udaljenosti. Kad ste vidjeli da ga ne možete ubiti ispalili ste tri metka u zrak ugrozivši život prolaznice - rekla je sutkinja obrazlažući nepravomoćnu presudu.

Za pokušaj ubistva Dedić je dobio tri godine zatvora, za ugrožavanje života pucanjem u zrak 10 mjeseci, a opozvana mu je i uvjetna kazna od godine dana za prevaru. Naime, 2017. je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine. Kako je nakon godine dana počinio novo nedjelo opozvana je uvjetna kazna te je Dedić osuđen na jedinstvenu kaznu, koja je uvijek manja od zbroja pojedinačnih, na 4,5 godine zatvora. Pored toga mora platiti 100.574 kune troškova suđenja. Nakon presude, na koju se može žaliti, vratili su ga u istražni zatvor. 

Komentari

NA VRH