TRAGEDIJA

Mlada Brezanka smrtno stradala od strujnog udara: Fen joj upao u kadu dok se kupala

Još se utvrđuje da li se radi o nesretnom slučaju ili o samoubistvu, kaže Alić

Sokić: Bizarna smrt. Facebook

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

16.10.2019

Teška tragedija potresla je prekjučer Brezu nakon što je otkriveno da je Meliha Sokić (29) iz mjesta Potkraj stradala od strujnog udara.


Obavljen uviđaj

Nesretna Sokić doživjela je nesreću ušavši u kadu punu vode kad je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, u kadu upao fen, što je izazvalo jak strujni udar, od kojeg je na mjestu podlegla.

Dok policija istražuje da li se radi o nesretnom slučaju ili o samoubistvu, od izvora bliskog istrazi saznajemo da za sada sve upućuje na to da je 29-godišnjakinja odlučila dići ruku na sebe.

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), koja je potvrdila naša saznanja, prijavu o ovom slučaju zaprimili su u nedjelju u 18.40 sati.

- Još se utvrđuje da li se radi o nesretnom slučaju ili o samoubistvu. Uviđajem na mjestu događaja utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela. Prema nalogu tužioca, koji je i rukovodio uviđajem na terenu, tijelo je prevezeno u JKP “Gradska groblja”, gdje će biti obavljena i obdukcija – kaže Alić.

Ovaj šokantni slučaj pogodio je brojne mještane Breze koji poznaju porodicu Sokić. Njen suprug, inače, radi u rudniku te imaju sina.


Uzrok tragedije


Svi su oni imali isključivo riječi hvale za ovu porodicu, a niko od njih ne zna šta je uzrok ove tragedije.

- Našli su je s fenom u kupatilu. Šta se tu dešavalo, samo dragi Bog zna. Tragedija, ostade maksum bez majke, da vam srce pukne – komentirali su mještani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.