OTKRIVAMO

Čuli su se užasni krici: Ovo je Zeničanin koji je vozio pijan i pod zabranom

Za sve je kasno osim za tužilaštvo i sud da donesu ispravnu presudu i sklone ubicu sa slobode, komentiraju ogorčeni građani

Piše: D. Pašalić

21.10.2019

Muhamed Agić, mladić koji je upravljao BMW-om - Avaz
Renault u kojem se nalazila žena koja je poginula - Avaz
Mladić koji je upravljao BMW-om - Avaz
U kombiju povrijeđeni vozač i suvozač - Avaz
BMW kojim je upravljao Agić - Avaz

Bosanskohercegovačka javnost još je u šoku nakon stravične nesreće koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, kada je na putu M-17 vozač BMW-a izazvao lančani sudar, usljed čega je pognula jedna osoba, a četiri su povrijeđene.


Svi zgroženi

Posebno su svi zgroženi što je Muhamed Agić (22), mladić koji je upravljao BMW-om, bio u alkoholiziranom stanju i pod zabranom upravljanja vozilom. Inače, nesavjesni Agić poznat je u gradu po brzoj i neprilagođenoj vožnji. U prilog tome govori činjenica da je nedavno izazvao saobraćajnu nesreću na Glavnoj gradskoj magistrali. 

Podsjetimo, Agić se odlučio pretjecati vozilo na putu M-17, u mjestu Crkvice, kada je izazvao lančani sudar s kombijem i Renaultom. Od siline udara, na mjestu nesreće bile su stravične scene smrskanih automobila.

Zeničanka Šljivić N., koja se nalazila u automobilu Renault, usljed zadobivenih povreda, uprkos nadljudskim naporima zeničkih ljekara, preminula je na putu prema Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

U nesreći su povrijeđeni S. Z. i S. Š., također iz Renaulta, kao i vozač kombija H. M. i njegov saputnik F. M., dok su vozač Agić iz BMW-a i njegov saputnik prošli bez povreda.

Neposredno nakon ove nesreće Agić je uhapšen i priveden, a brojna javnost oštro je osudila ovu stravičnu nesreću, posebno jer se radi o mladom vozaču, koji je bio u alkoholiziranom stanju, a uz sve to je imao zabranu upravljanja motornim vozilom.


Ispravna presuda

- Bit će zadržan 48 sati, sud će ga možda pritvoriti mjesec, zatim ga pustiti. Slučaj će se vozati po ladici. Pijan i pod zabranom ubio osobu, strašno! Sve se dešavalo ispod moje zgrade. Krici su bili užasni. Za sve je kasno osim za tužilaštvo i sud da donesu ispravnu presudu i sklone ubicu sa slobode - samo su neki od komentara na društvenim mrežama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.