HRVATSKA

Dubrovački pljačkaš u Čapljini prije 13 godina usmrtio tri osobe, na spektakularan način pobjegao iz mostarske bolnice

Antun Katušić, koji je uhapšen sa sinom Antonijem, bio u ljubavnoj vezi sa ženom koja i sada radi na dubrovačkom aerodromu

Za razbojništvo se sumnjiče otac i sin. Dubrovački dnevnik

Avaz.ba / Dubrovački dnevnik

25.10.2019

Osumnjičeni u slučaju razbojništva na Aerodromu Dubrovnik Antun Katušić bio je ili je još u ljubavnoj vezi sa ženom koja radi na dubrovačkom aerodromu, piše „Dubrovački dnevnik“.

Riječ je o ženi koja je prije radila u „Duty free shopu“, koji je i bio meta pljačke. Katušić je navodno svakog dana dovozio na posao. Neimenovana žena sada je na drugom radnom mjestu, ali, također, na Aerodromu Dubrovnik.

Policija je uhapsila i Antonija Katušića, sina Antuna. Interesantno je da je Antun prije 13 godina u Počitelju kod Čapljine Audijem A8 skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula braća Božo (26) i Marin (25) Salacan iz Opuzena. Damir Žderić (28) i Martijan Popovac (29) iz Ploča su povrijeđeni, dok je u Passatu, s kojim se sudario, poginuo Vladimir Azinović (45) iz Čapljine.

Nakon nesreće je Antun završio u mostarskoj bolnici iz koje je pobjegao na spektakularan način, i to uz pomoć dvojice pomagača čiji identitet nije otkriven, ali se zna da su bili u uniformama HVO-a te su ga uz pomoć ljestvi iz bolničke sobe na prvom spratu izvukli policiji pred nosom. Višednevna potraga za njim nije dala rezultat te je mjesecima bio nedostupan policiji i pravosuđu. Kasnije se saznalo da se skrivao u porodičnom domu u Gabrilima.

Hrvatski mediji pišu da ga dubrovačka policija tada nije uhapsila pravdajući se da iz Mostara, odnosno iz Sarajeva, nisu dobili službeni zahtjev za hapšenje. Tokom uviđaja u Počitelju naša policija je u Antunovom Audiju pronašla ključ luksuznog BMW-a.

Kad je ključ stigao u Dubrovnik, utvrdilo se da potječe od BMW-a koji je na neobjašnjiv način nestao iz skladišta dubrovačke Carinarnice.

Antun je široj javnosti bio poznat po velikoj ljubavi prema brzoj vožnji, ali i skupocjenim vozilima. Već tada je prema debljini arhiva te broju prikupljenih prijava bio jedan od neslavnih rekordera PU dubrovačko-neretvanske. On je, naime, već do 2008. prikupio 54 prekršajne i 20 krivičnih prijava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.