HOROR Španska policija otkrila stravičan zločin

Uhapšena žena iz pakla: Skuhala glavu partnera pa je spremila u kutiju

Na kostima lobanje nije bilo mesa, a foliju je omotala kako bi prikrila smrad

Avaz.ba / Daily Mail

Identitet pokojnog je utvrđen prema zubarskom kartonu

Foto: Ilustracija


Španska policija uhapsila je Mariju Gomez (61) nakon što su u njenoj kući pronašli lobanju penzionisanog bankara i njenog partnera. 

Istražitelji su se šokirali kad su utvrdili da je lobanja nesretnog muškarca prvo skuhana, a onda spakovana u kutiju, piše "Daily Mail".

Marija je raskinkana nakon što ju je prijateljica prijavila policiji rekavši da joj je predala na čuvanje kutiju u kojoj se nalazila ljudska glava. Muškarac se vodio kao nestala osoba. Policiji je tvrdila kako je njen partner samovoljno nestao bez traga.

Istragom je utvrđeno da je Marija njegovu glavu skuhala, a zatim umotala u aluminijsku foliju te ju je potom stavila u kutiju. Na kostima lobanje nije bilo mesa, a foliju je omotala kako bi prikrila smrad. Identitet pokojnog je utvrđen prema zubarskom kartonu.

Još traje potraga za tijelom nesretnika. Sumnja se da je završilo na nekom od smetljišta, jer je kućna pomoćnica uhapšene otkrila da joj je pomagala da se riješi nekoliko velikih crnih vreća za smeće, za koje nije ni sumnjala da skrivaju tijelo.

Klupko zločina počelo se odmotavati kad je Marija tokom istrage o nestanku ostavila kutiju s lobanjom kod svoje prijateljice. Rekla joj je da su unutra seksualna pomagala koje ne želi da pronađe policija.

Više o temi Španija

KATALONIJA
Protest unionista u Barceloni
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na