KAO U FILMOVIMA

Velika pljačka: Šef banke pokupio skoro tri miliona maraka i pobjegao u BiH

S. D. je ispraznio sef najvjerovatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, sebi je dao dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe

Ispraznio sef u petak. Ilustracija

Avaz.ba / Slobodna Dalmacija

12.11.2019

Šef poslovnice banke u Vrlici nestao je s najmanje 11 miliona kuna (skoro tri miliona maraka) koje je uzeo iz bankovnog sefa.  

Krađa je otkrivena u ponedjeljak ujutro kada nije došao na posao, a pobjegao je preko granice u BiH, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što se S. D. (59) nije pojavio na radnom mjestu u 8 sati, a nisu ga uspjeli naći ni stupiti u kontakt s njim, njegove kolege su se zabrinule i nastala je uzbuna, jer je šef imao ključ od sefa i nisu znali što se moglo dogoditi s njim. Razmišljalo se i o opcijama da je napadnut ili otet.

Kada su konačno otvorili sef utvrdilo se da je prazan. U njemu je nedostajao pozamašan iznos - 11 miliona kuna domaćeg i stranog novca u raznim apoenima. U akciju su odmah krenuli inspektori PU splitsko-dalmatinske.

Prema prvim informacijama, S. D. je ispraznio sef najvjerovatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedjeljom, sebi je dao dovoljno vremena za bijeg prije otkrivanja krađe.

Hrvatski mediji pišu da je vjerovatno pobjegao u našu zemlju, a je li odatle produžio dalje utvrdit će policija. Navodno je dio novca ostavio jednom članu porodice koji ga je predao policiji.

Radi s inače o uglednom članu zajednice koji je bio na nekoliko funkcija u gradskim zajednicama i društvima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.