ISTRAGA

Spektakularna pljačka u Švicarskoj: "Pink Panter" iz Bosne i Hercegovine sa saučesnicima opljačkao nakit vrijedan nekoliko miliona franaka

Policija nije otkrila identitete osumnjičenih, samo su saopćili da su starosti od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena

Švicarska policija izvela akciju hapšenja. Ilustracija

Ad. A. / Avaz.ba

13.11.2019

Švicarska policija uhapsila je jednog državljanina BiH, dvojicu Crnogoraca, dvojicu Nijemaca i Makedonca zbog sumnje da su učestvovali u pljački zlatare, odakle je ukraden frimirani nakit, vrijedan nekoliko miliona franaka, pišu švicarski mediji.

Pozivajući se na izvore iz istrage, mediji u Švicarskoj navode da se lopovi dovode u vezu s ozloglašenom kriminalnom grupom "Pink Panter".

Oni se sumnjiče da su učestvovali u razbojništvu u zlatari "Gubelin" u Lucernu.

Policija nije otkrila identitete osumnjičenih, samo su saopćili da su starosti od 19 do 53 godine i da je među njima i jedna žena. 

Pljačka se dogodila 26. oktobra, oko 8:15 sati, prenosi CDM.

Dvojica naoružanih i maskiranih razbojnika upala su u zlataru. Prijeteći pištoljem radnicima, porazbijali su ormariće u kojima su stajali najvredniji nakit i ručni satovi, nakon čega su oteli i svu gotovinu iz kase. Cjelokupan plijen koji je razbojnička grupa odnijela iz zlatare u Lucernu procijenjen je na nekoliko miliona franaka.

Osim dvojice muškaraca koji su ušli i zlataru, u razbojništvu su učestvovale još četiri osobe.

Neki od njih bili su zaduženi za čuvanje straže, a neki za prijevoz nakon pljačke i skladištenje plijena, a pojedini su bili logistika i nisu bili na mjestu događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.