AVAZ SAZNAJE Odsjek kriminalističke policije raskrinkao 25-godišnjaka

Ovo je mladić, lažni inspektor Jonjić, koji je pljačkao građane Zenice

Radi se o Nikoli Stojniću iz Doboja, nastanjenom u Zenici, a koji je odranije poznat policiji

D. Pašalić / Avaz.ba
12.12.2019 16:24

Nikola Stojnić i lažni policijski prsluk

Foto: Avaz

Navodni inspektor Jonjić, koji se proteklih dana u Zenici lažno predstavljao, uhapšen je sinoć oko ponoći u ulici Bistua Nuova.  

  • Nikola Stojnić
    Nikola Stojnić Foto: Facebook

Rezultat je to ekspeditivnosti Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, koji je, u koordinaciji s pripadnicima Policijske stanice Crkvice, locirao i uhapsio 25-godišnjeg mladića.

Kako saznaje „Avaz“, radi se o Nikoli Stojniću iz Doboja, nastanjenom u Zenici, koji je odranije poznat policiji. Svojevremeno je robijao u Kaznenopopravnom zavodu u Doboju. 

Naime, on je proteklih dana, u kasnim satima, zaustavljao građane i govorio im da je inspektor, da odgovaraju opisu, a potom im tražio ličnu kartu radi identifikacije. Nakon što građani izvade novčanik, on ih pokrade i pobjegne u nepoznatom pravcu. Interesantno je i to da je Jonjić na sebi imao i prsluk na kojem je napisao "Krimi policija", te natpis "Jonjić A".

  • Lažni policijski prsluk
    Lažni policijski prsluk Foto: MUP ZDK

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, ističe da je uhapšeni „izvršio više krivičnih djela lažno se predstavljajući da je kriminalistički inspektor, kojom prilikom je u nekoliko slučajeva na drzak način otuđio novac od građana, nakon čega se udaljavao u nepoznatom pravcu“.

Nakon kriminalističke obrade, on će biti predat na nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK. 

Komentari

NA VRH