SRBIJA Dan poslije pronalaska otete djevojčice

Pogledajte kuću strave u kojoj je Malčanski berberin držao malu Moniku

U kući se nalaze stvari za koje se pretpostavlja da su ih otmičar i Monika koristili te da je moguće da su se u ovoj kući zadržali neko vrijeme

Blic / Avaz.ba

Kuća u kojoj je silovatelj skrivao dijete

Foto: Blic


Jutro nakon što je poslije deset dana pronađena dvanaestogodišnja djevojčica Monika Karimanović kuća u selu Pasjača, gdje je bila s dvostrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem, i dalje je zapečaćena.

Unutra se nalaze stvari za koje se pretpostavlja da su ih otmičar i Monika koristili te da je moguće da su se u ovoj kući zadržali neko vrijeme. 

Također, i dalje na istom mjestu stoje ostaci polomljenog stakla. Staklo na jednom prozoru polomio je Malčanski berberin dok je bježao od policije. Oni su mu bili za petama, ali je, prema riječima državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljane Popović-Ivković, monstrum pobjegao nekoliko minuta prije nego što je policija stigla. Unutra su pronađene razbacane stvari - krevet prekriven dekom, ali i velika količina posuđa. 

To može da ukaže na činjenicu da su se djevojčica i otmičar zadržali duže vrijeme u ovoj kući, budući da je bila opremljena za duži boravak, iako je, prema riječima vlasnika, u pitanju vikendica.

Tu su bile i krpe, ali i odjeća, najviše džemperi i jakne koje su, vjerovatno, oboje oblačili kako bi se ugrijali, budući da je jučer bio i najhladniji dan potrage. Podsjećamo, dvanaestogodišnja Monika Karimanović pronađena je jučer u poslijepodnevnim satima u napuštenoj vikendici u ataru sela Pasjača.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na