SRBIJA

Malčanski berberin slomio se pred tužiocem: Planirao je otmicu i spremio zalihe hrane i vode

Odluku da otme djevojčicu donio je u trenutku kada je prolazio pored nje

Ninoslav Jovanović: Nije bio agresivan. Blic.rs

Avaz.ba / Blic.rs

6.1.2020

Vladimir Rebić, direktor srbijanske policije policije, rekao je da je Ninoslav Jovanović, osumnjičeni za otmicu M. K., rekao pred tužiocem da je odluku da je otme donio u trenutku kada je prolazio pored nje. 

Jovanović je uhapšen jučer, nakon 17 dana potrage, u svom rodnom selu. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Direktor policije je rekao da prilikom hapšenja Jovanović nije bio agresivan.

- Okružila ga je policija, on je legao na zemlju. Nije kod sebe imao lične dokumente, trebalo je vremena da se potvrdi da se radi o njemu i nakon toga je uhapšen - naveo je Rebić.

Direktor policije je rekao da se on pripremao za otmicu – spremio je zalihe hrane i vode i planirao gdje će boraviti sa žrtvom. Izjavio je i da je ukrao vozilo, opisao gdje i kako.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević rekao je da je potraga bila na izuzetno velikom području - na prostoru Knjaževca, Niša i Svrljiga, što je i bila ruta njegovog kretanja, a što je utvrđeno na osnovu materijalnih dokaza i tragova koje je Jovanović ostavljao za sobom.

Kovačević je rekao i da je Jovanović čovjek koji je navikao na šumske uvjete života.


Nije imao dokumente. Blic.rs

- On je noći provodio u zemunicama, sjenu, iskopanim rupama. Nešto fascinantno u današnje vrijeme, ali, naravno, u negativnom smislu - izjavio je Kovačević i dodao da je potraga za njim stoga i bila jako teška jer se krio na izuzetno velikom području, dobro ukopan u zemlju, pokriven lišćem i granjem, u zemunicama koje je unaprijed spremao.

- Kretao se isključivo pješice na području Knjaževca, Niša i Svrljiga i u tom kretanju prešao minimum 77 kilometara vodeći sa sobom malu Moniku, a potom i sam - izjavio je Kovačević, dodavši da se u prvi mah nije znalo da je on osumnjičen za otmicu djevojčice. 

- Dan prije nestanka male Monike ukradeno je vozilo na teritoriju Malče. Nakon dva-tri dana pronašli smo vozilo, a odmah zatim forenzički je, DNK analizom, utvrđeno da su u njemu bili Ninoslav Jovanović, a na mjestu suvozača, i to na osnovu vlasi kose, i mala Monika. Istog trenutka javnost je obaviještena i krenula je aktivna potraga za Ninoslavom Jovanovićem - zaključio je Kovačević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.