EPILOG

Uhapšen Srbijanac koji je pobjegao iz italijanskog zatvora: Policija ga tražila dva mjeseca

Rade Nikolić. Agencije

Avaz.ba / Kurir.rs

11.1.2020

Rade Nikolić (38), koji je 16. novembra prošle godine pobjegao iz italijanskog zatvora u gradu Frozinone, danas je, poslije skoro dva mjeseca potrage, konačno uhvaćen. 

Filmski bijeg Srbijanca dogodio se prilikom posjete osumnjičenog porodici. Naime, Nikolić je tokom vikenda dobio dozvolu da izađe na nekoliko sati iz zatvora kako bi posjetio svoju porodicu jer mu je, navodno, sin teško bolestan.

Prilikom posjete djetetu je pozlilo, a on je iskoristio priliku, kada je otišao u kupatilo, te umakao policajcima koji su ga čuvali. 

Pretpostavlja se da je osumnjičeni duže vrijeme planirao bijeg iz zatvora, i to u saradnji s porodicom.

Sumnja se da dijete uopće nije bilo bolesno, već je simuliralo prehladu kako bi ocu pomoglo da dobije dozvolu da izađe iz zatvora, a potom ostvari svoj plan i pobjegne.

Također, u prilog tome ide informacija da je policija koja istražuje njegov bijeg pronašla isječene kablove kamera videonadzora, piše La Republika.

Nikolić je bio iza rešetaka zbog teških krivičnih djela, uključujući i saučesništvo u ubistvu. On je, također, u zatvorima u kojima je bio važio za "problematičnog momka".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.