KRIMINAL

Bivši najbolji uzgajivač gljiva pao u ruke policije: Umjesto šampinjona sadio marihuanu

Zajedno sa njim uhapšena je i njegova vanbračna supruga Biljana K, sa kojom ima dijete

Pronađena i prateća oprema za proizvodnju drogu. Ilustracija

Avaz.ba / Telegraf.rs

13.1.2020

Dejan B. (42) dobio je 2011. godine nagradu Grada Beograda za najboljeg poljoprivrednika. Konkretno, za uzgoj šampinjona. Danas je uhapšen zbog sumnje da je napravio laboratoriju za uzgoj marihuane u Leštanima. 

Zajedno sa njim uhapšena je i njegova vanbračna supruga Biljana K, sa kojom ima dijete. Njemu je određen pritvor, dok je ona puštena.

Dejan B. se desetak godina bavio proizvodnjom šampinjona. Ovaj posao je preuzeo od svog oca, koji je biznis pokrenuo prije 36 godina.

Dejan je preuzimanjem uveo i novine u ovaj posao. On je napravio plastenike u kojima su uslovi prilagođeni uzgajanju pečuraka. Počeo je sa četiri plastenika, da bi za četiri godine imao 18. Danas je uhapšen zbog sumnje da se bavio i proizvodnjom droge.


Pronađene stabljike marihuane. Ilustracija

Policija je u hali pronašla i zapljenila 21 sasušenu biljku marihuane i 19 ovih biljaka u zasadu, kao i prateću opremu za proizvodnju droge.

Pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste pronađena je kutija sa manjom količinom marihuane, kao i dvije plastične kese sa drogom. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.