ZLOČIN

Horor kod Odžaka: Izrešetao sa sedam hitaca bivšu suprugu zbog kuće

Manić je na saslušanju kod tužioca ispričao da je ubio Violetu zbog podjele zajedničke imovine

Ubijena Violeta Mladenović. Kurir.rs

Avaz.ba / Kurir.rs

14.1.2020

Branko Manić (50) iz Karavukova kod Odžaka u Srbiji, koji je prekjučer sa sedam hitaca izrešetao bivšu ženu Violetu Mladenović (51), priznao je zločin u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor. 

Manić je na saslušanju kod tužioca ispričao da je ubio Violetu zbog podjele zajedničke imovine, tačnije kuće.

- Poslije ročišta sam joj rekao da odustane od polovine kuće, jer nisam htio nikome da dajem svoj dom, htio sam sam da uživam u njemu. Tada mi je rekla da neće odustati zbog djece, a ja sam joj tada rekao da ću je ubiti - rekao je jučer Manić pred tužiocem.

Ubijena Violeta. Kurir.rs

Manić je u ponedjeljak rano ujutru naoružan pištoljem došao do kuće u Karavukovu, u kojoj je Violeta živila sa svojom majkom poslije razvoda od Manića. Sačekao je da nesretna žena izađe iz kuće po drva i čim ju je ugledao na pragu, počeo je da puca.

- Ispalio je ukupno sedam metaka. Kada je žena pala, prišao joj je i iz blizine ispalio još po jedan metak u glavu, srce i stomak. Uvjerivši se da je mrtva, otišao je sa mjesta zločina, pozvao policiju i rekao im da dođu po njega - kaže izvor srbijanskih medija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.