STRAVIČNO

Mladić ubijen pred ocem: Maskirani ubica mu dva puta zabio nož u grudi

Motiv zločina je još nepoznat, a špekulira se da je u pitanju ili greška ili osveta

Marko Đurović. Informer

Avaz.ba / Informer

15.1.2020

Marko Đurović (28) ubijen je preksinoć naočigled svog oca, s kojim je šetao ulicom u centru Sombora. Maskirani napadač je prišao Marku i dva puta mu zabio nož u grudi, nakon čega je pobjegao.

Motiv stravičnog zločina je još nepoznat, a špekulira se da je u pitanju ili greška ili  osveta za neki događaj o kojem Marko nikom nije pričao.

Nasumična žrtva?!

Komšije i prijatelji pokojnog mladića su u šoku i svi se pitaju zašto je Marko ubijen. 

- On je bio dobar, ljubazan momak, koji se nikad nikom nije zamjerio. Bio je popularan među djevojkama, zgodan, lijep, redovno je išao u teretanu. Ne vjerujem da ga više nema... Možda se slučajno našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, pa je postao nasumična žrtva nekog luđaka, a možda iza svega ipak postoji neka nama nepoznata priča. Ne znam... - priča Markov šokirani drug. 

Na periferiji Sombora gdje je Marko živio s porodicom, muk i nevjerica. Kapija je jučer bila otključana, a na vratima se pojavila Markova majka, skrhana od bola. Samo je kratko rekla da joj muž nije kod kuće i da nema snage da priča o tragediji.

Otac nije stigao da pomogne. Informer

- Idem od kuće do kuće i svi redom plačemo za Markom. Ovo je ogromna tragedija, ne znam kako će njegovi sve ovo izdržati. Marka dobro znam, bio je divan mladić. Jedno vrijeme je radio kao konobar na Malti, gdje mu je i otac boravio izvjesno vrijeme. Bio je primjeran mladić, ne znam zašto bi neko poželio da ga ubije - rekao je jedan od komšija. 

Nesretni mladić je, inače, izmasakriran u Prvomajskom bulevaru. Sve se dogodilo munjevito, pa Markov otac nije ni stigao da reagira i zaštiti sina. Smrtno ranjeni Đurović uspio je da napravi samo nekoliko koraka, do jedne apoteke, gdje je htio potražiti pomoć, ali je tamo preminuo.

Preminuo u apoteci. Informer

Prema nezvaničnim saznanjima, istraga ovog zločina za sada tapka u mjestu.

Iza ubijenog mladića ostali su, pored roditelja, i brat, koji radi u inostranstvu, te sestra, koja je udata za jednog policijskog inspektora i živi u Somboru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.