HRVATSKA Nakon napada u Splitu

Brat Filipa Zavadlava odbija zaštitu policije, jer mu smetaju da dođe do heroina

S njegovim ocem Antom Zavadlavom će splitska policija pokušati dogovoriti model po kojem bi otišao u komunu na liječenje

Avaz.ba / Slobodna Dalmacija
17.01.2020 17:40

Stanislav Zavadlav

Foto: RTL

Situacija da 24 sata imaš za leđima policiju noćna je mora svakom ovisniku o drogi, pa tako i Stanislavu Zavadlavu, bratu Filipa Zavadlava (25), osumnjičenog za trostruko ubistvo. U petak je sa Županijskog suda u Splitu izašao u pratnji dvojice inspektora u civilu te je doveden do policijske uprave. 

S njegovim ocem Antom Zavadlavom će splitska policija pokušati dogovoriti model po kojem bi otišao u komunu na liječenje. Tako bi ga sklonili iz Splita, u kojem je u četvrtak navečer na Kili napadnut. To se automatski u javnosti povezalo s krvavom subotom u splitskom Varošu i osvetom od prijatelja ubijenih.

Stanislav je izjavio kako poznaje napadače, ali je odbio kazati o kome se radi i koji je motiv napada. Kako je objavljeno iz splitske policije, osim što se tiče napada na Kili, Stanislav nije želio sarađivati s njima ni što se tiče njegove zaštite. Oni će, pojasnili su, nastaviti provoditi mjere i radnje u okviru njihovih ovlasti. Pojednostavljeno kazano, Stanislav ne želi zaštitu policije jer je ovisnik te želi biti slobodan u kretanju, jasno je zašto.

  • Stanislav Zavadlav
    Stanislav Zavadlav Foto: RTL
Policija je u tom slučaju nemoćna, jer i da mogu zakonski pratiti mladića u kupnji droge i mirno promatrati kako je konzumira, ne postoji diler koji će mu prodati heroin dok je štićena osoba. Što je dodatan razlog da Stanislav bježi od njih na sve moguće načine. 

Komentari

NA VRH