SARAJEVO Prema nalogu Općinskog suda

Raspisana potjernica za čovjekom koji je na Alipašinom Polju izazvao požar u zgradi i pobjegao

Usljed udisanja ugljenmonoksida i opekotina, u novembru 2017. godine, bilo je povrijeđeno sedmero građana, od kojih troje djece, te 11 policajaca i jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo

B. C.
27.01.2020 14:09

Privođenje Muratovića 2017. godine

Foto: Avaz

Sarajevska policija je, prema naredbi Općinskog suda Sarajevo, raspisala 24. januara potjernicu za Rasimom Muratovićem (70), koji se sumnjiči za teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi s izazivanjem opće opasnosti.

  • Muratović na potjernici
    Muratović na potjernici Foto: MUP KS

U slučaju korisnih saznanja građani se mole da obavijeste MUP Kantona Sarajevo, Operativni centar, na broj telefona 122.

Muratović se tereti za izazivanje požara u svom stanu na četvrtom spratu zgrade u sarajevskoj ulici Ante Babića na Alipašinom Polju. Zbog toga je bio i uhapšen u novembru 2017. godine, kada se desio požar.  

  • Uništen Rasimov stan
    Uništen Rasimov stan Foto: Avaz

On je tada i sam bio povrijeđen, a u policiji je kazao da je htio da podgrije ili skuha nešto na maloj plinskoj boci, koja se prevrnula i pala na pod.

Kritičnog dana kada je požar buknuo, Muratović je išetao iz stana i nije na vrijeme alarmirao pomoć niti je pozvao ostale komšije da izađu iz stanova.

Veliki broj policijskih, vatrogasnih i medicinskih ekipa učestvovao je u spašavanju i evakuaciji porodica iz 75 stanova.

  • Spašavanje povrijeđenih, među kojima je bilo i djece
    Spašavanje povrijeđenih, među kojima je bilo i djece Foto: Avaz

Usljed udisanja ugljenmonoksida i opekotina, povrijeđeno je sedmero građana, od kojih troje djece, te 11 policajaca i jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Komentari

NA VRH