GRČKA

"Škaljarci" u Atini ubijeni zbog gubitka 20 tona kokaina sa broda u Filadelfiji?

Sumnja se da su likvidacije Igora Dedovića i Stevana Stamatovića povezani sa historijskom zapljenom 20 tona kokaina vrijednog više od milijardu dolara

Droga ljetos pronađena na brodu. Arhiv

Avaz.ba / Blic.rs

28.1.2020

Sigurnosne službe istražuju da li su Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) ubili pripadnici crnogorske mafije zbog gubitka 20 tona kokaina koje su američki istražitelji pronašli ljetos na brodu "MSC Gajan" u Filadelfiji, pišu grčki mediji. 

Jedan od čelnika škaljarskog klana Dedović i Stamatović ubijeni su 10. januara u punom restoranu u Variju, predgrađu Atine. Četvorica muškaraca, maskirana kapuljačama i šalovima, prišli su stolu za kojim su sjedili Dedović i Stamatović sa svojim suprugama i djecom i u njih ispalili 24 metka. U međuvremenu, grčka policija je objavila fotografije četvorice muškaraca izuzetih sa sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada i sada se radi na njihovoj identifikaciji i utvrđivanju rute kojom su crnim terencem pobjegli nakon zločina. Osim toga, grčka policija istražuje da li su u dvostruko ubistvo umiješana trojica državljana Srbije koja su privođena 6. januara rano ujutro u Glifkadi sa lažnim pasošima i sa pištoljem sa izbrisanim serijskim brojem.


Dedović i Stamatović ubijeni u restoranu u Atini. Printscreen

Iako su mediji prethodnih dana ubistvo Dedovića i Stamatovića dovodili u vezu i sa nastavkom obračuna između „škaljarskog“ i njima suparničkog „kavačkog klana“, koji traje već pet godina i koji je odnio na desetine života zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji, istraga je dobila novi pravac.

Prema posljednjim informacijama, sumnja se da su ubistvo Dedovića i Stamatovića povezani sa historijskom zapljenom 20 tona kokaina vrijednog više od milijardu dolara u Filadelfiji. Grčki mediji navode da su istražitelji otkrili da je za gubitak tovara droge koji su američki istražitelji zapljenili na brodu odgovoran Dedović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.