BOSANSKA GRADIŠKA

Nastradala trojica braće: Borislav poginuo, Stevo i Dragojlo povrijeđeni

Nastradao je Borislav Bosnić (37), a njegova braća Stevo (31) i Dragojlo (27) su povrijeđena. Pretjecali vozilo pa udarili u betonski propust za vodu

Nastradali Borislav Bosnić vozio Renault. Agencije

Piše: O. Matavulj / Avaz.ba

1.2.2020

Borislav Bosnić (37) iz sela Mašići kod Bosanske Gradiške poginuo je, a njegova braća Stevo (31) i Dragojlo Bosnić (27) povrijeđeni su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu Vrbaška - Mrakovica.


Prevezeni u bolnicu


Tragedija se dogodila u četvrtak oko 21 sat u Donjim Podgradcima kod  Bosanske Gradiške. Kako saznajemo, stradali Borislav bio je za volanom Renault Megana.

Do nesreće je došlo kad je, nakon pretjecanja jednog vozila, izgubio kontrolu nad automobilom i sletio u kanal pored puta. Renault se potom zakucao u betonski propust za vodu. Borislav je od siline udara na mjestu ostao mrtav, dok su njegova braća prevezena u bolnicu i obojica su van životne opasnosti.


Smrskani Renailt Megan. Srpskainfo

Dragojlo je, nakon što mu je ukazana pomoć, otpušten na kućno liječenje. Stevo je zadržan u bolnici, gdje su mu konstatirani prijelom nosa, kao i jedne kosti ruke.


Utvrđivanje okolnosti


Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, potvrdila je da je Meganom upravljao stradali Borislav, Stevo je bio suvozač, dok je Dragojlo sjedio pozadi.

- Uviđaj je, zajedno sa policijskim službenicima, obavio dežurni tužilac Goran Rakić. On je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nesreće. Naložena je i obdukcija tijela stradalog, koja će se obaviti u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - rekla je Đaković-Vidović.

U policiji saznajemo da vozač nije bio pod utjecajem alkohola te da je uzrok nesreće, najvjerovatnije, neprilagođena brzina.


Borislav Bosnić. Facebook

Počivao u miru

Pogibija Borislava Bosnića potresla je cijelu Bosansku Gradišku. Njegova sestra Slavka Poletan na Facebooku je napisala: “Brate moj, počivaj u miru”, uz uplakane emotikone. Nakon toga, brojni korisnici ove društvene mreže u nevjerici su porodici izjavljivali saučešće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.