OGLASILO JE TUŽILAŠTVO

Žena poginula u Bosanskoj Gradišci: Uhapšen vozač iz Beograda

Vozač Citroena osumnjičen za ugrožavanje javnog saobraćaja.

Nesreća se sinoć dogodila. Facebook

B. C.

6.11.2023

Na magistralnom putu Bosanka Dubica-Bosanska Gradiška, u mjestu Čatrnja, grad Bosanska Gradiška, jučer oko 18:45 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice smrtno nastradalo, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Pokosio pješakinju

- U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su: putničko vozilo marke Citroen kojim je upravljao Borivoj Borisavljević (33), rođen  iz Beograda, Republika Srbija i pješak  Mladenka Šmitran, rođena 1961. godine iz  Bosanske Gradiške, koja je tom prilikom smrtno nastradala- saopćeno je iz OJT Banja Luka.

Od strane policijskih službenika PU Bosnaka Gradiška vozač putničkog vozila Citroen, je lišen slobode zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Naređena obdukcija

Uviđaj na licu mjesta nezgode obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Dalibor Vrećo, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Bosanska Gradiška. 

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.