PULA

Zeničanin nožem izbo mladića zbog djevojke

Mahir Hodžić osumnjičen za pokušaj ubistva 23-godišnjeg Puljanina

Mahir Hodžić lakše povrijeđen u tuči. Glas Istre

Glas Istre / Avaz.ba

11.2.2020

Zeničaninu Mahiru Hodžiću (22) je u Puli određen jednomjesečni pritvor nakon što je u subotu uhapšen jer je nožem pokušao ubiti I. G. (23) iz Pule.

Hodžiću, koji neprijavljeno boravi u Hrvatskoj, pritvor je određen zbog opasnosti da bi, budući da je strani državljanin, mogao pobjeći i tako postati nedostupan hrvatskom pravosuđu, kao i da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže krivično djelo.

Policija je osumnjičenog 22-godišnjaka pronašla nepunih 12 sati nakon zločina počinjenog na stepeništu zgrade u Zadarskoj ulici, gdje je 23-godišnjak pronađen u lokvi krvi. 

Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu, gdje je operiran te je od tada izvan životne opasnosti.



Privođenje Hodžića. Glas Istre

Policija je na mjestu zločina obavila uviđaj i krenula u potragu za počiniocem koji je, ispostavilo se kasnije, u sukobu i sam povrijeđen, ali su u pitanju lakše povrede.

Premda je u tih 12 sati, koliko je bježao od policije, mogao završiti u bilo kojoj zemlji izvan Hrvatske, osumnjičeni je u subotu u 22:15 sati pronađen na autobuskoj stanici u Rovinju.

Premda policija nije iznosila detalje o motivu obračuna, neslužbeno se doznaje da je riječ o sukobu zbog jedne djevojke. Inače, oba aktera ovog događaja policiji su odranije poznata po zloupotrebi droge, ali to, čini se, nije bio motiv njihovog sukoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.