BIHAĆ

Sulejman Burzić optužen za ubistvo sina Vernesa: Motiv za zločin prodaja kuće

Drugog sina pokušao ubiti ali iako je ispalio više hitaca nije ga pogodio

Uviđaj nakon zličina. Arhiva

Avaz.ba

11.2.2020

Kantonalni sud u Bihaću  potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona koja je podignuta protiv Sulejmana Burzića  (76) iz Cazina zbog ubistva svog sina Vernesa i pokušaja ubistva drugog sina Emira. 

Optuženom se stavlja na teret da je  15.avgusta prošle godine, u naselju Šepići u Cazinu, nakon kraće svađe i fizičkog sukoba sa sinovima u namjeri da ih usmrti, iz pištolja ispalio više hitaca. 


 

Optuženi Sulejman s novom suprugom. Arhiva

Pritom je u Vernesa ispalio tri hica koji je uslijedn ustrelnih rana preminuo na licu mjesta. Također je prema Emiru ispalio više hitaca, ali ga nije pogodio.

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je nakon višemjesečne istrage, saslušanja većeg broja svjedoka i angažiranja nekoliko vještaka, potvrdilo osnovanost ove optužnice, a koja je u konačnici potvrđena od strane Kantonalnog suda u Bihaću.


Ubijeni Verns: Sukob s ocem. Arhiva

Bitno je napomenuti da je predmetnom optužnicom Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona zatražilo produženje pritvora prema optuženom Sulejmanu, budući da smatra da postoje okolnosti koje opravdavaju strah da će optuženi boravkom na slobodi dovršiti pokušano krivično djelo, kao i da će njegovo puštanje na slobodu rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Nakon hapšenja Sulejman je policiji ispričao da je razlog što je ubio sina višegodišnja netrpeljivost između njih dvojice te da su imali probleme skoro 10 godina.

Sulejman je nakon smrti supruge živio s drugom ženom i već godinama ne živi u kući ispred koje se desilo ubistvo. Tog dana u kuću je došao po neke stvari i došlo je do svađe. Prema riječima Vernesovih prijatelja, Sulejman se svađao sa sinovima zbog imanja, jer ga je, navodno, htio prodati.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.