SARAJEVO Nakon pet mjeseci u sarajevskoj ćeliji

Opasni kriminalac Adnan Šerak ponovo iza zidina zeničkog zatvora

Razlog njegovog prebacivanja je što je isteklo vrijeme odobrenog zahtjeva KPZ-a Sarajevo za njegov ostanak od dva dodatna mjeseca

A. Ka. / Avaz.ba

Adnan Šerak: Opasni kriminalac

Foto: Avaz


Adnan Šerak, opasni kriminalac osuđen zbog nanošenja teških povreda sa smrtnom posljedicom, danas je, uz jake policijske snage, ćeliju u sarajevskom zatvoru zamijenio onom u zeničkom zatvoru.  

Razlog njegovog prebacivanja je što je isteklo vrijeme odobrenog zahtjeva KPZ-a ''Miljacka'' u Sarajevu za njegov ostanak od dva dodatna mjeseca, kako bi se realizirao preostali dio njegove resocijalizacije u ovoj kaznenopopravnoj ustanovi.

Šerak je, kako je „Avaz“ već objavio, krunski svjedok protiv dilera, bračnog para Edisa i Nerme Bunar i njihove grupe. Na klupi za svjedoke pojavit će se i na suđenju „prljavom“ policajcu Erminu Zuki, inspektoru Federalne uprave policije, koji je za novac odavao operativne informacije upravo Bunaru. 

Radi se o podacima iz akcije „Prizma“, u kojoj je i pao Bunar. Šerak je izuzetno opasna osoba pa bi njegovi skoro svakodnevni dolasci iz Zenice i pojavljivanje na sudu u Sarajevu iziskivali veliki broj ljudi i logistike.

  • S ranijeg privođenja Adnana Šeraka

    S ranijeg privođenja Adnana Šeraka

    Foto: Avaz


S druge strane, sve glasnije se pričalo da je on iz zeničkog zatvora prebačen u Sarajevo zbog sigurnosnih problema, tačnije smatrao je da mu je u Zenici ugrožen život.

Interesantno je da je iz Uprave KPZ-a Sarajevo navedeno da je proces njegove resocijalizacije tekao bez ikakvih problema, te su naveli da je on jedan od najprimjerenijih zatvorenika.

Šerak je za vrijeme robijanja optužen i za brutalan napad u zeničkom zatvoru, jer je nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Krajem 2018. Kantonalni sud u Sarajevu ga je pustio na jednomjesečni prekid izdržavanja s kojeg se nije vratio. Ubrzo je pronađen i uhapšen u Sarajevu te vraćen u zatvor.

NA VRH

Podijeli članak na