SARAJEVO Na području Butmira

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Studentskom domu Nedžarići

On je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode te će nakon kriminalističke obrade u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva KS

Avaz.ba
21.02.2020 07:14

Studentski dom Nedžarići

Foto: Avaz

  • Ubistvo se dogodilo jučer
    Ubistvo se dogodilo jučer Foto: Avaz

Na području ilidžanskog naselja Butmir, deset minuta poslije ponoći, uhapšen je S. T., osumnjičen za jučerašnje ubistvo u Studentskom domu Nedžarići u Sarajevu.

- On je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode te će nakon kriminalističke obrade u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva KS - izjavio je za "Avaz" portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Podsjetimo, sarajevskoj policiji jučer je u 11:35 sati prijavljeno da je u zgradi Studentskog doma došlo do sukoba, nakon čega je jedna osoba ubijena.

Kako saznajemo, žrtva ubistva je rukovodilac smještaja u Studentskom domu Nedžarići u Sarajevu Almir Škrijelj. Njega je usmrtio Sejo Tahirović, koji je, također, uposlenik Doma. Zločin se dogodio u hodniku, nakon kraće svađe. Tahirović je potegnuo, najvjerovatnije, kuhinjski nož kojim je nanio Škrijelju više ubodnih rana u trbuh i leđa. Svemu je svjedočila i jedna žena kojoj je zbog šoka pomoć pružila ekipa Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, te je prevezena u bolnicu.

Komentari

NA VRH