AUSTRIJA Porodična proslava krenula po zlu

Pedeset Srbijanaca se tuklo u Beču: Povrijeđene četiri osobe

Policajci pozvali pojačanje, blokirali cijelu ulicu i uslijedilo je hapšenje

Avaz.ba / Blic.rs

Blokirana ulica

Foto: Blic.rs


Pedeset osoba učestvovalo je u velikoj tučnjavi u Beču kada su se članovi jedne srbijanske porodice okupili u tamošnjem restoranu.  

Nakon što je reagirala policija, uhapšene su četiri osobe, a u općoj "makljaži" je bilo i povrijeđenih. Mnogobrojna porodica okupila se u restoranu u Beču na porodičnoj proslavi u subotu, ali je susret eskalirao nakon više uzastopnih čarki.

Pale su teške riječi, a u jednom trenutku došlo je i do fizičkog sukoba članova ove porodice. Austrijski mediji pišu da imaju romske korijene.

  • Incident se dogodio u subotu

    Incident se dogodio u subotu

    Foto: Blic.rs


Izbila je masovna tučnjava koja se preselila na ulicu, zbog čega je morala intervenirati policija na poziv konobarice tog restorana. Došavši na lice mjesta, policajci su se šokirali kada su vidjeli da se međusobno tuče 50 osoba. Odmah su pozvali pojačanje, blokirali cijelu ulicu i uslijedilo je hapšenje.

Četiri osobe završile su s lisicama na rukama, dok je Hitna pomoć identificirala četvero povrijeđenih. Motiv tučnjave zasad nije poznat, ali je izvjesno da se radi o porodičnim nesuglasicama.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na