MOSTAR

Sunita Hindić dobila zabranu posjeta nakon što je razbila staklo i posjekla se po rukama

Odbila ljekarski pregled, zbog čega stepen povreda nije ni utvrđen

Hindić: Odbila ljekarski pregled. Avaz

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

6.3.2020

Zbog povrede Pravilnika o kućnom redu Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, Kantonalni sud u Mostaru, koji je nadležan za postupanje, izrekao je disciplinsku mjeru zabrane posjeta na period od 30 dana. 

Hindić je, kako nam je potvrđeno iz KPZ-a Mostar, 29. februara u podne, u naletu bijesa, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama u predjelu lakta, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenirali upućivala krajnje pogrdne riječi i psovke. 

Iako je odmah pozvana ekipa Hitne pomoći, kako nam je potvrđeno, ona je odbila ljekarski pregled te, zapravo, stepen povreda nije ni utvrđen.



KPZ Mostar: Tražili da je premjeste u Tuzlu. M. Smajkić

- Ovo nije prvi put da ona, praktično, skreće pažnju na sebe i da se nedolično ponaša, ali daleko od toga da je pokušala suicid. Mi smo odmah reagirali i zatražili sankcije, a odbijen nam je zahtjev o njenom premještanju u Tuzlu - rečeno nam je iz Uprave KPZ-a Mostar.

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog suda Mostar, njoj je i ranije, zbog nedoličnog ponašanja, nakon što se dovikivala sa zatvorenikom iz susjedne ćelije, izrečena zabrana posjeta koja je trajala deset dana.

S druge strane, dok u pritvoru čeka na podizanje optužnice za ubistvo Ivankovića, Hindić je, kako saznajemo, u Općinskom sudu Mostar optužena za tešku krađu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.